Over het boek

Dit Graphic Novel kinderboek gaat over Alex en Johnny. Alex is een stoer en avontuurlijk meisje. Ze woont met haar vader, moeder en zus Laura aan de rand van het bos. Johnny is haar beste vriendje. Samen zitten ze op basisschool De Penseel. Dit is een kleine school waar iedereen elkaar kent. Met hem beleeft ze spannende en lachwekkende avonturen.

TESSA

Tessa is pas nieuw op school en zit bij Alex en Johnny in de klas. Zij doet heel onaardig tegen sommige kinderen. Ook tegen Alex en Johnny. Waar komt dat gedrag vandaan? Alex en Johnny komen daar achter.

MENEER HENDRIKS

Meneer Hendriks is een oude man die in het verzorgingshuis woont. Alex en Johnny leren hem bij toeval kennen en vinden hem heel aardig. Helaas is hij ernstig ziek. Zijn overlijden is de reden dat Alex en Johnny aan een spannende zoektocht beginnen.

Wil je meer weten over de verschillende hoofdrolspelers in het boek? Klik dan op “Personages“.

LEVENSLES

Deze twee, door elkaar lopende, verhaallijnen vertellen een levensles. “Oordeel niet te snel en geef iemand een nieuwe kans”, dat is de boodschap in dit eerste boek. De schrijver heeft al meer van dit soort ideeën voor andere boeken die hij over Alex en Johnny wil schrijven.

INTERACTIEF

In het boek zit een aantal opdrachten verwerkt en sommige delen van het verhaal worden uitgevoerd als luisterboek. Deze kunnen worden opgezocht op deze website. Er komen ook een paar spelletjes en filmpjes. Hierin wordt uitgelegd hoe Alex en Johnny getekend worden. De zwart/wit-tekeningen in het boek zijn bedoeld om zelf in te kleuren. Er zijn ook al kleurplaten te vinden op deze website. Hierdoor ontstaat er een afwisseling tussen lezen, kleuren en internetactiviteiten. Zo blijft het lezen interessant en afwisselend voor de kinderen van nu.

DYSLEXIE

Het verhaal is geschreven als een Graphic Novel of striproman. Het is makkelijk leesbaar en Alex en Johnnystaat boordevol tekeningen. Het is vooral (maar niet uitsluitend) bedoeld voor kinderen vanaf de bovenbouw van de basisschool.

Door de manier van schrijven hebben verschillende basisschoolleerkrachten al opgemerkt dat het boek over Alex en Johnny bijzonder geschikt is voor kinderen met dyslexie. Regelmatig gebeurt het dat kinderen met dyslexie genoodzaakt zijn boeken te lezen voor jongere kinderen. Zij lezen dan een boek waarbij het verhaal te eenvoudig voor hun leeftijd is en dus minder diepgang heeft.

Volg de Alex en Johnny Facebook-pagina en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.