Over de schrijver

Alex en JohnnyDe schrijver van Alex en Johnny, Fred Schuch (1969), was als kind vaak aan het tekenen en deed ook graag andere creatieve dingen, zoals fotograferen.

Na een lange succesvolle carrière in verschillende technisch/commerciële functies besloot hij het roer volledig om te gooien. Hij bedacht zich wat hij werkelijk leuk vond. Dat is tekenen, zijn oude passie. Daarbij kwam iets wat hij tijdens zijn werk geleerd had: het overbrengen van een boodschap. Als schrijver van een kinderboek combineert hij deze twee dingen.

GRAPHIC NOVEL

Leesboeken las Fred vroeger als kind niet graag. Dat duurde hem altijd veel te lang. Hij was wel gek op stripboeken. De Graphic Novel, of striproman, is een geweldige tussenvorm met stukjes tekst en tussendoor veel tekeningen. Soms in stripvorm. Bij kinderen is lezen daardoor weer veel populairder geworden.

LEVENSLES

Het viel Fred op dat de meeste Graphic Novels er wel erg leuk uitzien, maar dat de verhalen vooral gebaseerd zijn op heel veel gekkigheid. Op zich is daar niets mis mee, maar Fred wilde het graag anders doen. Hij wilde met zijn Graphic Novel een verhaal vertellen waarbij de kinderen iets leren waar sommige mensen hun hele leven over doen. Het moest dus een leuk en spannend boek worden met een ingebouwde levensles.

PERSONALIA

Fred is geboren en opgegroeid in de drukte van Rotterdam en woont sinds 1988 in een dorp in Noord-Brabant, dicht bij het bos. Zo woont hij in de rust en kan hij de drukte opzoeken. Hij houdt van tekenen, schrijven, fotograferen, motorrijden, hardlopen en mountainbiken (net als Alex en Johnny). Het schrijven, fotograferen en illustreren doet Fred ook voor bedrijven, instellingen en verenigingen met zijn bedrijf Conntext. Hij is gelukkig getrouwd en heeft twee tienerdochters. Sommige situaties uit het boek zijn geïnspireerd op gebeurtenissen uit hun eigen leven.