Personages

Alex en Johnny zijn de twee personages die in het boek de hoofdrol spelen, maar er zijn er nog meer. Om je alvast een idee te geven wie er in de avonturen van Alex en Johnny voorkomen worden ze hieronder aan je voorgesteld.

ALEX

Alex en JohnnyAlex is een stoer en avontuurlijk meisje. Ze zit in de bovenbouw van de basisschool. Ze woont samen met haar vader, moeder en zus Laura aan de rand van het bos. Alex is een echte dierenvriend. Ze is graag buiten en speelt vaak in het bos. Ook gaat ze soms helpen bij de buurvrouw. Die heeft pony’s en daar houdt Alex van. Voor haar verjaardag heeft ze een rode Mountain Bike gekregen. Daarmee crosst ze graag door het bos. Leer hier hoe je haar tekent.

JOHNNY

Alex en JohnnyJohnny zit bij Alex in de klas en is haar beste vriendje. Ook Johnny speelt graag in het bos. Hij heeft net als Alex ook een Mountain Bike en gaat dus vaak met haar samen crossen. Johnny is geen prater. Hij antwoordt altijd kort en vindt bijna altijd alles goed.

OPA

Alex en JohnnyDe opa van Alex woont aan het haventje in het dorp. Alex en Johnny zijn altijd welkom en ze zijn daarom ook regelmatig bij hem te vinden. Opa heeft een bootje met een buitenboordmotor. Die mogen Alex en Johnny wel eens lenen. Opa weet altijd overal wel een oplossing voor te vinden. Alex en Johnny leren daarom veel van hem.

TESSA

Alex en JohnnyTessa zit sinds kort bij Alex en Johnny in de klas. Tegen sommige kinderen doet ze heel onaardig. Ook tegen Alex en Johnny. Waar komt dat gedrag vandaan? Is zij werkelijk zo vervelend?